Τετάρτη

Αλέξης Τσίπρας-Τον Λένε Μετρ Της Πολιτικής Ακροβασίας, Το Προβληματικό Παιδί Που Υπακούει Τους Δανειστές Και Αυτός Θέλει… Ανασχηματισμό!


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Αλέξης Τσίπρας-Τον Λένε Μετρ Της Πολιτικής Ακροβασίας, Το Προβληματικό Παιδί Που Υπακούει Τους Δανειστές Και Αυτός Θέλει… Ανασχηματισμό!
Στις 24 Jan, 2018 Share FacebookTwitterGoogle+ReddIt Το τι γράφουν οι Γερμανοί για τον Αλέξη Τσίπρα, δεν… περιγράφεται! Τον στήνουν στον τοίχο για τις αναφορές του περί εξόδου από το μνημόνιο, την ίδια ώρα που στο Μαξίμου η πίεση είναι μεγάλη μετά το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Και ήδη υπάρχουν διαρροές περί… ανασχηματισμού, ώστε να ξεφύγει – τουλάχιστον από την επικαιρότητα – η συζήτηση της ονομασίας των Σκοπίων. Ειδικότερα, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τον χαρακτηρίζει ως το προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης ενώ η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Το τίμημα της ελευθερίας» γράφει τα εξής: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μετρ της πολιτικής ακροβασίας. Εδώ και εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός αυτοπροβάλλεται ως ο αγγελιοφόρος μιας νέας εποχής, που θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι… Αλλά αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήδη από τώρα ο δανειακός κορσές έχει δεθεί σφιχτά μέχρι το 2060. Εάν δεν γίνουν κι άλλες ελαφρύνσεις του χρέους, η Ελλάδα θα παραμείνει αυτό που είναι τώρα: ένα κράτος υπό ξένη διοίκηση». Και ο ανασχηματισμός… Όπως προαναφέρθηκε, από χθες το απόγευμα κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η έντονη φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό, ώστε να αλλάξει την ατζέντα και βεβαίως να αποπροσανατολίσει τους πάντες από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη… ο Μουζάλας δεν πρόκειται να παραμείνει στο Μεταναστευτικής Πολιτικής και για τη θέση αυτή επικρατέστερος φαντάζει ο Νίκος Ξυδάκης. Επίσης, σε μία «άκακη» θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Φίλης, τον οποίο προορίζουν για το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς η Λυδία Κονιόρδου δεν θέλει να παραμείνει σε αυτό το πόστο. Σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι τη θέση του Κώστα Ζουράρι θα αναλάβει στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, Παπαχριστόπουλος, Λαζαρίδης). Στις σκέψεις του πρωθυπουργού, δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πλην του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου που δεν στήριξε ποτέ ανοιχτά την κυβέρνηση… Το ίδιο ισχύει και για την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, λόγω Σκοπιανού, χωρίς πάντως να αποκλείεται κάποια αλλαγή σ’ επίπεδο αναπληρωτού ή υφυπουργού, διότι τόσο ο Κοτζιάς, όσο και οι Καμμένος (υπουργείο Άμυνας) δεν αλλάζουν με τίποτα. Με δεδομένη την «διάθεση» του Νίκου Παππά να εγκαταλείψει το σημερινό του υπουργείο για κάποιο «βαρύτερο» παραγωγικό, και των καλών σχέσεων που εξακολουθεί να έχει με τον πρωθυπουργό, ενδέχεται να μεταπηδήσει στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκεί όπου ο Σταθάκης ενδεχομένως μεταπηδήσει στο Εσωτερικών και η Γεροβασίλη ίσως αναλάβει κάποιο άλλο πόστο ή ενδεχομένως να μείνει εκτός κυβέρνησης. Ο Πάνος Σκουρλέτης αποτελεί ένα αίνιγμα και ίσως τον σώσουν οι καλές σχέσεις που έχει με του Μαξίμου. Αναντικατάστατος θεωρείται ο Κοντονής, αλλά όχι ο Βασιλειάδης στο Αθλητισμού. crash