ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ:
25/5/19
Οι εξωφρενικές δηλώσεις Βαρουφάκη για Πούτιν-Ρωσία κι ο «αμερικανικός ΣΥΡΙΖΑ»
Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΛΑΕ – Μέτωπο Ανατροπής
www.konstantakopoulos.gr
Είχαμε πει να αποφύγουμε την κριτική στον κ. Βαρουφάκη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. ‘Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί εκτιμούμε το γεγονός ότι διαφώνησε με τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησής του τον Ιούλιο του 2015, έστω κι αν στη μια ψηφοφορία ψήφιζε ναι και στην άλλη όχι, έστω και αν φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης η οποία ουδέποτε προετοιμάστηκε και ουδέποτε έγινε στα σοβαρά. ‘Ηδη, στα τέλη Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε κατ’ ουσίαν την νομιμότητα τόσο του χρέους, όσο και των δανειακών και μνημονίων που είχαν συναφθεί προηγουμένως, καθιστώντας την όλη υπόθεση της “διαπραγμάτευσης” μάλλον άνευ αντικειμένου.
Αν κάτι μας κάνει να παραβούμε αυτή την γραμμή είναι οι όχι ασήμαντες δηλώσεις που μόλις πληροφορηθήκαμε ότι έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στη Γερμανία και που είναι εντελώς άγνωστες στο ελληνικό κοινό, περιλαμβανομένων των πιθανών ψηφοφόρων του Diem. Μιλώντας εκεί σε debate, απεκάλεσε μεταξύ άλλων «εγκληματία πολέμου» τον Πρόεδρο της Ρωσίας και του απέδωσε την πρόθεση «υπονόμευσης» της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δημοκρατίας!
Μπορεί σε κάποιους να αρέσει ή να μην αρέσει ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του ή η α’ ή β’ πολιτική της Ρωσίας. Η Ρωσία και ο Πρόεδρός της δεν εξαιρούνται ασφαλώς της κριτικής, ούτε διαθέτουν κάποιου είδους ασυλία.
Αλλά τόσο βαριές εκφράσεις για τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, δεν τις έχουμε ακούσει από κανέναν άλλο ‘Ελληνα πολιτικό. Αμφιβάλλουμε, αν και μπορεί να μας διαφεύγει κάποιος, ότι τις χρησιμοποίησε και οποιοσδήποτε αξιόλογος δυτικός πολιτικός, παρά το νέο-ψυχροπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στη Δύση.
Με πιθανή μοναδική εξαίρεση τον (συνάδελφο του κ. Βαρουφάκη στην εξόχως «αμερικανική» όπως απεδείχθη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κοτζιά, εμείς δεν γνωρίζουμε επίσης κανέναν απολύτως ‘Ελληνα πολιτικό, της αριστεράς ή της δεξιάς, που να έχει χρησιμοποιήσει τέτοια γλώσσα για τη Ρωσία και τον ηγέτη της. Αν μη τι άλλο, για προφανείς λόγους εθνικού συμφέροντος.
Αλλά και όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί που άφησαν εποχή στην Ευρώπη, όπως ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, ο Βίλυ Μπραντ, ο Σιράκ, ο Βιλπέν και πολλοί άλλοι, παρ’ ημίν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνώρισαν την τεράστια σημασία που έχει μια ισορροπημένη σχέση με τη Ρωσία για το μέλλον της Ευρώπης (και της Ελλάδας αντίστοιχα).
Μάλιστα μία μέρα, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχαιρετούσε τον Πρόεδρο Γκορμπατσώφ που επισκέφθηκε την Αθήνα κι εκείνος τον ρώτησε τι δώρο θέλει να του φέρει την άλλη φορά που θα συναντηθούνε, ο συντηρητικός ‘Ελληνας Πρόεδρος τούπε, κάνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο να δακρύσει:
«Nα μας φέρεις πίσω τη Ρωσία»!
‘Οτι εξάλλου κι αν προσάψει κανείς στον κ. Πούτιν και στη Ρωσία, καταντάει κάπως γελοίο να τον/την κατηγορεί για «εγκλήματα πολέμου», από την επικράτεια μάλιστα ενός από τα σημαντικότερα μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία αυτή, ή μέλη της, έχουν επέμβει και έχουν καταστρέψει, ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, βοήθησαν και βοηθούν ενεργά την καταστροφή της Συρίας, της Υεμένης, του Σουδάν, αλλά και την, δια οικονομικών μεθόδων, καταστροφή της … πατρίδας του κ. Βαρουφάκη!
Για να μην πούμε για τις απειλές νέων πολέμων στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, την Κορέα, ακόμα και χρήσης πυρηνικών όπλων!
Δυστυχώς, δεν γίνεται να είμαστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Το Diem και προσωπικά ο αρχηγός του, αν θέλουν να λογίζονται δυνάμεις αμφισβήτησης και προόδου, θα πρέπει να σταματήσουν τη συστράτευσή τους με τον αντιρωσικό νεομακαρθισμό , όπλο των δυνάμεων που θέλουν πολέμους παντού και μοιάζουν πρόθυμες να διακινδυνεύσουν ακόμα και πυρηνική σύγκρουση.
‘Ισως ο κ. Βαρουφάκης δεν πιστεύει αυτά που λέει, ίσως πιέζεται για να τα πει. Τί εμπιστοσύνη όμως μπορούμε νάχουμε σε έναν πολιτικό που υποχωρεί στην πρώτη πίεση;
‘Οσο για την Ελλάδα, δεν έχει φυσικά, νομίζουμε, τον παραμικρό λόγο να τα βάζει με τη Ρωσία, τη στιγμή που βάλλεται οικονομικά μεν από τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ (Αμερική), στρατιωτικά δε απειλείται από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ!
konstantakopoulos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου