Ως πότε θα ανέχεται να μοιάζει με «πιόνι» του Τσίπρα ο Καραμανλής;
(Ανανεωμένο) Τα πράγματα σοβαρεύουν. Τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού προκειμένου να διασωθεί το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα, δείχνουν ότι στις πλάτες του κόσμου που στενάζει εξαιτίας της κρίσης, παίζονται πολύ βρόμικα παιχνίδια, γίνονται υπόγειες και άκρως επικίνδυνες συζητήσεις και deals που έχουν ιδιαίτερα επιχειρηματικό και πολιτικό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να εξυφαίνονται σενάρια διατήρησης στην εξουσία των σαλτιμπάγκων της αριστεράς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γλείφουν όποιον τους κάνει τη δουλειά, ακόμη κι αν στο παρελθόν ήταν «κακός δεξιός» αλλά τώρα έγινε σερβιτόρος της Αριστεράς.
Δυστυχώς τέτοια «γαλάζια» ντιλίβερι μπόις υπάρχουν πολλά και δεν ντρέπονται να συναντώνται ή να συνεννοούνται για το πώς θα διατηρήσουν το μαγαζάκι του ανοικτό, αν και ξέρουν ότι κάθε μέρα που περνά είναι κι ένα καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Αδιαφορώντας για το που πάει αυτή η χώρα, δεξιοί κι αριστεροί σε αγαστή συνεργασία με στόχο να κρατηθεί στην καρέκλα ποιος; Ο αρχηγός των ατάκτων για τον οποίο ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 80% λέει ότι είναι ανίκανος.
Σύμφωνα με τις συνομιλίες του Τσίπρα με δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, οι οποίες δεν αμφισβητούνται διότι οι αυτήκοοι μάρτυρες ήταν πολλοί, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα, όπως η εκλογή Προέδρου από το λαό. Χρησιμοποιώντας την έκφραση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, σπουδαία κατάσταση» ο Τσίπρας θεωρεί προφανώς ότι ο λαός βρίσκεται σε μια ώριμη κατάσταση προκειμένου να επιλέξει πώς θα είναι το πολίτευμα της χώρας. Και αφού η μεγάλη αναταραχή γίνεται με δημοκρατικό τρόπο είναι λογικό να δημιουργεί και υπέροχες καταστάσεις, σύμφωνα με τη συλλογιστική του.
Θα συμφωνήσουμε μαζί του. Ναι, να κάνει ο λαός δημοψηφίσματα για μείζονα θέματα όπως η αλλαγή του πολιτεύματος, πιθανότατα σε ένα πιο «προεδρικό μοντέλο». Θα μπορούσε να είναι αυτό της Γαλλίας όπου ο Πρόεδρος κανονίζει τα πολύ σημαντικά εξωτερικά θέματα ή τις υποθέσεις μείζονος σημασίας για τη χώρα και ο πρωθυπουργός με την κυβέρνηση ασχολούνται με τα εσωτερικά θέματα. Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι μείζον πρόβλημα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι ένα δημοψήφισμα ή η απλή αναλογική που η Ρένα Δούρου (η οποία είναι εξαφανισμένη και μάλλον λίγη όπως λένε στην Περιφέρεια) χαρακτήρισε μεγάλη ρήξη για τα πολιτικά πράγματα.
Να συμφωνήσουμε ότι χρειάζονται τομές στο πολιτικό σύστημα και μόνο η αριστερά μπορεί να κάνει, αν και θα μπορούσαν να γίνουν άλλα κι όχι αν ο Πρόεδρος θα είναι ισχυρός ή όχι.
Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να δίνεται προτεραιότητα σε θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί παλιότερα ή αργότερα. Κι όχι τώρα που η Ελλάδα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Καλά δε καταλαβαίνουν ότι τόσο κρίσιμες αποφάσεις δε λαμβάνονται με τη χώρα να είναι υπό διάλυση, την οικονομία να έχει χρεοκοπήσει και τους πολίτες να περιμένουν τη μοίρα τους με τόσο μεγάλη απαισιοδοξία;
Αντί το πολιτικό σύστημα, στην προκειμένη περίπτωση ο Τσίπρας που είναι στην εξουσία, να δίνει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του για να σώσει την πατρίδα από εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις, θα πρέπει να αναλώνει το χρόνο του σε θέματα σημαντικά μεν, σε δεύτερο χρόνο δε;
Το ερώτημα είναι ρητορικό και απαντάται από τη στάση του πρωθυπουργού και της παρέας του, δεξιάς και αριστερής. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διαχειριστούν το πολιτικό τους μέλλον, να μην αποβληθούν από το σύστημα που αυτοδιαλύεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του αυτισμού του που δεν του επιτρέπει να βλέπει ποιο είναι το διακύβευμα για την πατρίδα.
Κρίμα, γιατί πιστεύαμε ότι πολλοί από τους φανερούς και αφανείς πολιτικούς που σήμερα αναλώνονται στα πολιτικά παιχνίδια, ήταν πατριώτες. Πόσο λάθος κάναμε. Πατριωτισμός είναι να βλέπεις τον κίνδυνο που έρχεται για τη χώρα σου και να μπαίνεις μπροστά, πρώτος, ήρωας, στρατηγός για να λύσεις το πρόβλημα. Κι όχι να κάνεις μάχες οπισθοφυλακής, με κουβεντούλες πίσω από τις κουρτίνες, μυστικά ραντεβού σε παραθαλάσσιες πόλεις και εξοχικά πολιτικών και σαμποτάζ την ώρα της μάχης. Αυτά σε καμιά περίπτωση δεν δείχνουν πατριωτική στάση, κι αυτό είναι λυπηρό.
Και να μιλήσουμε με ονόματα. Κυβερνητικοί κύκλοι, ουσιαστικά το Μαξίμου διαρρέει ότι το θέμα της εκλογής Προέδρου από το λαό, αφού ερωτηθεί ο κόσμος με δημοψήφισμα, έχει συζητηθεί και με τον Κώστα Καραμανλή. Λέει δηλαδή ο παπαγάλος του Μαξίμου ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ενήμερος και μάλιστα «το σκέφτεται». Και λένε ότι θα μπορούσε ο Τσίπρας να τον προτείνει για Πρόεδρο εκλεγμένο από το λαό, γεγονός που θα δίχαζε τη ΝΔ.
Πως ανέχεται ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας τόσο σημαντικός αρχηγός της δεξιάς παράταξης κι ένας πατριώτης να παίζουν με το όνομά του; Δεν θα έπρεπε να βγει και να… σπάσει τη σιωπή του; Να καθαρίσει το όνομά του από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται; Να σταματήσει τις φήμες και να βουλώσει στόματα τα οποία εξυπηρετούν τον Τσίπρα και την παρέα του;
Όσο ο κ. Καραμανλής δε μιλάει και αφήνει άλλους να το κάνουν, τόσο πιο κακό κάνει στον εαυτό του, την παράταξή που κληρονόμησε και τη χώρα του. Όσο ανέχεται να μοιάζει με «πιόνι» του Τσίπρα τόσο θα προκαλεί πρόβλημα στο όνομά του και στη ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά παιχνίδια την ώρα που η… Ελλάδα καίγεται, αυτά θα τα κρίνει ο λαός. Είναι καιρός να ωριμάσει και να μπορεί να κρίνει ποιες είναι οι συνθήκες για τη χώρα αυτή τη στιγμή και ποιες οι προτεραιότητες. Εκτός κι αν προτεραιότητα είναι η διάσωση του Τσίπρα, η νεκρανάσταση συνταξιούχων πολιτικών ή η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων που προωθούν τη συγκεκριμένη ατζέντα.Antinews